top of page
Over P& MS

Over ons

profile.jpg

P&MS een nieuwe Technische Service en Dienstverlener    

Een gedegen partner voor uw business

Met dit schrijven willen wij u voorstellen aan Propulsion &   Maritime Services.

Deze maritieme advies &  dienstverlener is opgericht door Johan Verlaan.

In de meer dan 25 jaar ervaring die ik als internationale dienstverlening voor de maritieme sector heb op gedaan, ben ik begonnen mezelf nuttig te maken als een servicemonteur voor (gas) -motoren in de Benelux en werd later als voortstuwingsspecialist wereldwijd ingezet.

 

De werkzaamheden varieerde van projectmanagement van nieuwbouw projecten tot conversies en grote reparatiewerkzaamheden. Maar zeker ook om service te bieden aan verstelbare schroeven (CPP), Azimuth-Thrusters (incl. intrekbare), boeg / stern tunnel thrusters, schroeven en schroefblad reparaties, schroefassen en schroefas afdichtingen. Als logisch gevolg werden er ook werkzaamheden aan gerelateerde producten en systemen, zoals stuursystemen uitgevoerd. Dit alles voor de zeevaart, marine, luxe jachten, off-shore vaartuigen, shortsea-shipping, baggerschepen, kustwacht, sleepboten, vissersboten, cruiseschepen en binnenvaartschepen. In opdracht van de reders, eigenaren, technische management bureaus, verzekeringen maatschappijen of scheepswerven.

 

Ik heb daarnaast ook een breed scala aan management ervaringen opgedaan zoals; Propulsion Service Manager in Dubai, Senior Manager kwaliteit in een Propulsion productiefabriek in China, Senior Project Manager voor Global Projecten, General Manager Services voor de maritieme en de energiesector in Nigeria en als een superintendent om toezicht te houden op wereldwijde docking- en schepenreparaties. Uiteindelijk ben ik ook nog eindverantwoordelijke geweest voor een bedrijf dat de engineering en de productie van manoeuvreersystemen in Nederland levert.

Omdat ik regelmatig werd geconfronteerd met het feit dat het steeds uitdagendere werd voor reders en klanten om kwalitatieve, goede, betrouwbare en concurrerende service te verkrijgen. Is het idee ontstaan ​​om mijn technische kennis, knowhow, organisatorische en managementvaardigheden met de culturele ervaringen met de maritieme sector te gaan delen. Met de oprichting van P & MS zullen klanten niet langer meer alleen afhankelijk zijn van de grote spelers binnen de voortstuwingswereld. Opnieuw zullen ze flexibele en goede ouderwetse-service gaan  ervaren.

Let’s Work Together

Propulsion & Maritime Services
Ravelijn 38
4285ED Woudrichem
The Netherlands

Tel: +31 (0)183 851049

Mob: +31 (0)6 4141 8199

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
Thanks for submitting!
bottom of page